Du är här: SeglaSkuta.seSkutorAtene

Atene

Atene

Atene byggdes 1909 i Svenborg, Danmark och har under sitt liv som fraktskuta tillhört både Danmark, Norge och Sverige. Hon var ofta ägd av en familj och fraktade mycket styckegods och sten.

1980 köpte ”De seglade för Tjörn” skutan och föreningen ”M/S Atene” bildades. Skolan var knuten till projektet och man kunde välja Atene som "elevens val". Kloka val gjordes och engagemanget var enormt i bygden vilket idag gett oss en skuta i utmärkt skick.

Under vinterhalvåret träffas medlemmar från tolv till nittio år i magasinet för att utföra det åriga underhållsarbetet. Rundhult lackas, block renoveras, kontakter knyts och fika intas. Vårt mål är att låta så många som möjligt segla skuta och ta del av det flytande kulturarvet.

Föreningen är ideell och under sommaren seglar vi turer med bestämd start och sluthamn. Seglingarna riktar sig till olika åldrar och olika erfarenhetsnivåer.

Under vår och höst hyrs skutan ut från några timmar till flera dagar. Många har kickoff med jobbet, teambildning med föreningsstyrelsen, firar jubilaren eller gifter sig ombord. Vad vill du göra?

Varmt välkomna att delta!

Skutans senaste artiklar


IBAWKU 2013

IBAWKU 2013

I maj i år samlades fem skutor för en gemensam säkerhetsutbildning. Om detta låter som något ni vill ordna för er skuta kan ni läsa mer om utbildningen och planeringen här!
läs mer
0 kommentarer
Publicerat 17 september 2013 kl. 22:48

Fler artiklar

Segla pÅ Atene

Kommande seglingar

Tipsa någon

Kontakta Skutan

Föreningen M/S AteneAteneplan 1, 471 32, Skärhamn0304-67 00 19segla@msatene.comwww.msatene.comAtene på Facebook

hemmahamn

position

Tipsa redaktionen

Har du något du vill dela med dig av? Har du hittat något fel på sidan eller har förslag på hur vi kan göra sidan bättre?

Kontakta redaktionen!