Du är här: SeglaSkuta.seSkutorConstantia

Constantia

Constantia

CONSTANTIA ägs och drivs av Stiftelsen Solnaskutan och har som namnet antyder hemmahamn i Solna. Sedan 1996 har hon seglat med ungdomar i första hand men även vuxna och blandade grupper är självklart välkomna.

På våren och hösten är det mest skolklasser som seglar tredagarsturer i Stockholms skärgård eller Mälaren. På sommaren blir det långsegling i Östersjön, på Västkusten eller kanske över Nordsjön. Hon gillar att delta i någon kappsegling såsom Tall Ships Races och Nordisk Seglats och gör ofta gott ifrån sig. CONSTANTIA har under årens lopp även seglat med andra grupper, till exempel dop, bröllop, konfirmationsgrupper, nykomna flyktingungdomar, scouter, företag och födelsedagsfester.

Hakon Malmborg heter han som köpte skutan 1988 och inledde arbetet med att göra om henne från frakt- och fritidsfartyg till skolskepp. Spant och bord byttes bland mycket annat renoveringsarbete. Skutan skulle återfå utseendet som hon hade från början, 1908. Ja, CONSTANTIA är över 100 år gammal och firade jubileet med en ordentlig långsegling som gick ända ned till Brest på Bretagnes västra udde.

Det mesta av arbetet med CONSTANTIA är ideellt arbete. För att stödja arbetet med att bevara denna fina Marstalskonert finns Föreningen Constantia. Som medlem i föreningen finns det möjlighet att få segla med på medlemsseglingar till förmånliga priser, i medlemskapet ingår även ett medlemsblad.

Syftet med verksamheten både ombord och vid sidan av skutan är att ge barn och ungdomar möjlighet att komma ut på sjön i ett riktigt segelfartyg från förr. Att segla är en känsla av gemenskap och alla ombord får möjlighet att uppleva kamratskap, äventyr och självklart vara det praktiska handlandet.

Att segla är att utvecklas!

Skutans senaste artiklar


Saltkråkan Race 2013

Saltkråkan Race 2013

Är du tävlingssugen och vill segla skuta i Stockholms skärgård? Kolla in Saltkråkan Race 2013! Ingen erfarenhet krävs!
läs mer
0 kommentarer
Publicerat 14 september 2013 kl. 17:55

Fler artiklar

Segla pÅ Constantia

Kommande seglingar

Tipsa någon

Kontakta Skutan

Stiftelsen SolnaskutanHuvudsta Strand 8, 17173, Solna+46705773233info@constantia.sewww.constantia.seConstantia på Facebook

hemmahamn

position

Tipsa redaktionen

Har du något du vill dela med dig av? Har du hittat något fel på sidan eller har förslag på hur vi kan göra sidan bättre?

Kontakta redaktionen!